Pages

Ads 468x60px


  • ~O) Online:
  • twitter facebook google plus email

    Labels

    •Iașul are din această săptămâna 6 noi șenilate destinate intervenților de urgență •

    sâmbătă, 13 decembrie 2014

    Parcul de la Teatrul National din Iași va fi transformat în parcare subterană

    Proiectul a primit acordul de mediu 

    Este vorba despre parcul care face legătura între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ şi Catedrala Mitropolitană. Proiectul ce prevede constyruirea unei parcări subterane în parcul din fața Teatrului Național din Iaşi a primit acord de mediu favorabil. În forma actual sa actual, proiectul  presupune amenajarea a 320 de locuri de parcare, precum şi reamenajarea parcului din faţa Naționalului Ieșean. Toată această investiție a primăriei Ieșene ar urma să atragă o finanțare europeană în valoare de 8,2 milioane de lei.
     “Avem posibilitatea refacerii acestui parc cu fonduri europene nerambursabile, iar noi ca edili responsabili nu putem ignora această oportunitate, faptul că Agenția de Protecție a Mediului a avizat proiectul arată că ținem cont de aspectele de mediu și ecologice care țin de această lucrare”, a declarat primarul Gheorghe Nichita. 
    Proiectul nu este agreiat în totalitate de ieșeni. Organizațiile non-guvernamentale și o mare parte a societății civile se opun acestei inițiative. Oamenii se tem că ar urma să fie sacrificat iremediabil singurul parc rămas în centrul oraşului. Aici se găsesc 15 platani monumentali, considerați monumente ale naturii, precum și o serie de statui de personalități cultural-artistice.

    Niciun comentariu:

     

    Informația ta...

    Informația ta...
    Iasi, Romania
    Powered By Blogger

    Calendar Ortodox

     
    Blogger Templates