Pages

Ads 468x60px


  • ~O) Online:
  • twitter facebook google plus email

    Labels

    •Iașul are din această săptămâna 6 noi șenilate destinate intervenților de urgență •

    vineri, 19 decembrie 2014

    Iașul are din această săptămâna 6 noi șenilate destinate intervenților de urgență

    Vineri, 19 decembrie, începand cu ora 11.00, în Sala Verde a Palatului Administrativ al Județului Iași, a avut loc festivitatea de recepție finală și dare în folosință a 6 autovehicule șenilate - vehicul cu şenile şi roţi de tip UTV, remorcă şi vehicul tractor folosite la intervenții în condiții dificile. Utilajele au fost achiziționate în cadrul proiectului "Îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență în condiții de iarnă". Valoarea investiției se ridică la 1,6 milioane de lei, bani proveniți din Fonduri Europene. Șenilatele vor deservi atît inspectoratul de urgență Iași cît și a celorlalte județe învecinate. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai tuturor celor 6 Consilii Județene și Inspectorate pentru Situații de Urgența din Regiunea Nord-Est. 
    Şeniletele sunt livrate de SC General Conf Grup SRL Bucureşti, valoarea contractului fiind de 1.583.935 lei. Achiziţia face parte din proiectul Adi Euronest.
    Proiectul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST are o valoare totală de aproape 21 milioane de lei şi se adresează tuturor celor şase judeţe din Regiunea de Nord-Est. Proiectul, care beneficiază de finanţare europeană, are două componente: prima se referă la achiziţia celor şase ambulanţe pe şenile, câte una pentru fiecare judeţ, iar a doua la achiziţia a 24 de freze de zăpadă, pe care vom începe să le primim de la sfârşitul lunii ianuarie. Utilajele recepţionate astăzi pot fi utilizate pe orice formă de relief. Astfel, fiecare Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă va deveni independent şi nu va mai avea nevoie de sprijinul altor categorii de forţe pentru a efectua misiunile de salvare a cetăţenilor care se află în diferite tipuri de risc”, a declarat dl. Cristian Adomniței.
    Pentru anul viitor Primăria Iași are propus în planul de achiziție 24 de freze destinate dezăpezirii drumurilor. 

    Niciun comentariu:

     

    Informația ta...

    Informația ta...
    Iasi, Romania
    Powered By Blogger

    Calendar Ortodox

     
    Blogger Templates